Inspiracija

Povjerenje umjesto mikromenadžmenta: Damjan Žunić o ključu uspjeha i ravnoteži u vođenju Poliklinike Vukas

Razgovarali smo s optometristom, ravnateljem i suvlasnikom Poliklinike Vukas

Damjan Žunić je optometrist, ravnatelj i suvlasnik Poliklinike Vukasvanjski suradnik na prestižnom sveučilištu u njemačkom gradu Aalenu, a posljednjih osam godina vješto balansira između svih zadataka koje mu svaka od titula donosi. Ovaj mlad, ali iskusan profesionalac, slobodno vrijeme najviše voli provoditi s djecom, a kada je riječ o poslovnim obavezama, timski rad, razumijevanje i mirno pristupanje problemima, njegovi su asevi pomoću kojih Poliklinika Vukas sjajno funkcionira.

S Damjanom smo razgovarali o poslu, izazovima u medicini i njezinoj budućnosti, a saznali smo i što ga pokreće da svakim danom bude još bolji u onome što radi.

Kako ste započeli svoju karijeru u medicinskoj industriji?

Nakon završetka moje košarkaške karijere u trajanju od 12 godina koja je nažalost završila ranije od planiranog zbog teške ozljede, sasvim slučajno „zaplivao“ sam u vode optometrije. Prvo sam upisao studij Očne optike u Velikoj Gorici gdje sam odmah nakon završetka istog ostao raditi kao stručni suradnik i kasnije kao asistent u nastavi. 

Zatim, upisujem i završavam magisterij optometrije u Njemačkoj u Allenu jer u Hrvatskoj nema opcije za daljnjim usavršavanjem u tom području. Ukratko, to je moj početak u ovoj struci gdje se zapravo iz jednog teškog trenutka i kraja sportske karijere rodila nova ljubav i odlična prilika u svijetu optometrije. Fast forward 10 godina kasnije postajem CEO Poliklinike Vukas.

Koji su bili najveći izazovi s kojima ste se susreli na putu do ravnateljske pozicije?

Moram priznati da mi ne pada teško velika količina posla, brzi tempo rada, ali najveći izazov imam u balansiranju privatno – poslovno.  Imam dvoje djece i trudim se što više svog slobodnog vremena kvalitetno provesti s njima što mi je i najbitnije.  No, uz sve moje i njihove obaveze ponekad bude izazovnije, ali trudimo se.  Druga stvar, mislim da postoji jedna stigma vezana za mlađe ljude na visokim pozicijama unutar uspješnih firmi. Iako imam 36 godina i više od 10 godina iskustva u privatnom zdravstvenom sektoru, još uvijek ponekad nailazim na malu sumnju u moj rad. No, ja na to gledam kao dodatan vjetar u leđa i često sve okrenem na šalu – lakše je.

Liderstvo kroz inovaciju i empatiju

Koje osobine smatrate najvažnijima za uspješnog ravnatelja poliklinike?

Trudim se prakticirati mirnoću, strpljenje i povjerenje u svoje ljude. Ono što još po meni daje taj dodatan touch je doza hrabrosti da napraviš nešto drugačije, isprobaš nove stvari i njima probiješ barijere koje su se do sada činile nedostižnima.

Možete li nam reći nešto više o Poliklinici Vukas i njenom radu?

Naša Poliklinika je osnovana 1997. godine od strane dr. Zdeslava Vukasa. On je osoba koja je postavila čvrste temelje našem današnjem uspješnom poslovanju. Pod time mislim na visoke kriterije rada, a to su suradnja s vrhunskim stručnjacima i subspecijalistima te praćenje najnovijih trendova u svijetu oftalmologije. Upravo tu metodu i ja dalje njegujem samo sam joj dodao novo i modernije lice jer vjerujem da stručnost i znanje, u kombinaciji s mladim ambicioznim timom te najnovijom tehnologijom daju vrhunski rezultat.

Oftalmologija je naš core business s naglaskom na operacije sive mrene i refraktivnu kirurgiju, to je ono u što smo, od osnivanja Poliklinike, najviše ulagali i stavljali naglasak na to. 

Unazad nekoliko godina u našoj ponudi mogu se pronaći popularni estetske tretmani i zahvati lica koji su se pokazali kao izvrstan dodatak našoj oftalmološkoj priči. Riječ je o hijaluronskim dermalnim filerima i botox terapiji bora lica te kirurškoj korekciji vjeđa. Smatram da s ovim segmentom medicine imamo jednu zaokruženu priču jer gore navedene zahvate i tretmane izvode naši vrsni oftalmolozi i kirurzi koji izrazito dobro poznaju anatomiju lica te se kontinuirano educiraju u području estetike.

Koje su ključne vrijednosti koje promovirate u svojoj poliklinici?

Kod nas kao tima nema naglašavanja hijerarhije. Naravno, zna se da svatko ima svoja zaduženja, uloge i rokove koje treba poštivati, ali zajedništvo, kolegijalnost i timski rad su broj 1. Iz tog proizlazi taj dobar osjećaj kod pacijenta kad prođe kroz naša ulazna vrata. Također, danas se puno govori o individualnom pristupu pacijentima i klijentima, ali se on lako izgubi putem, ako se ne njeguje.  Mi se zaista trudimo držati konstantu u tom području i smatram da smo uspješni u tome. Ne želimo da je pacijent samo broj, želimo da se osjeća sigurno i zbrinuto.

Prijavite se na newsletter

Kako upravljate timom u poliklinici i održavate visoku razinu profesionalnosti?

Mikromenadžment izbjegavam u širokom luku. To je nešto što samo može demotivirati radnika i čvrsto stojim iza tog mišljenja. Svaki zaposlenik Poliklinike Vukas ima veliku dozu povjerenja od strane uprave uz jasno postavljenja zaduženja koja svi poštujemo. Smatram da bez povjerenja nema uspjeha Također, svi imamo obitelj i želim da svaki zaposlenik ima dovoljno slobodnog vremena jer se to jako odražava na produktivnost i entuzijazam na poslu. Zadovoljan radnik je najvrjednija stvar i to treba njegovati.

Kako se nosite sa stresom i pritiscima koji dolaze s vašom pozicijom?

Često u šali znam reći da sam najmirnija osoba koju poznajem. Moj puls ne prelazi 50 bez obzira na to što se taj dan dešava, tko god da mi je to dao od mojih predaka – hvala mu.

Koji su najvažniji faktori za pružanje vrhunske medicinske usluge pacijentima?

Ja bih naveo 3 „zlatna“: Praćenje novih tehnologija, kontinuirano educiranje osoba i individualan pristup svakom pacijentu.

Možete li podijeliti s nama neki od najvećih uspjeha koje je Poliklinika Vukas postigla pod vašim vodstvom?

Nakon što je dr. Vukas otišao u mirovinu postavili smo si 4 poslovna cilja koja smo i ispunili kroz posljednje četiri godine na što sam jako ponosan. Prvo je bio pronalazak nove osobe za medicinsko vodstvo Poliklinike koju smo uspješno pronašli u našoj  dr. Jasenki Pičman koja ujedno nosi i titulu medicinske direktorice.  Drugi je bio postavljanje marketinga na potpuno novu razinu i zapošljavanje in house osobe koja je zadužena za potpuni rebranding Poliklinike u svakom smislu te riječi. Treći je bio novi i moderniji prostor Poliklinike jer nam je naša stara lokacija na Ilici jednostavno postala premala. Posljednji cilj u  našem četverogodišnjem planu bio je uvesti u ponudu uslugu koja još ne postoji na hrvatskom tržištu što smo uspjeli kroz ReLEX SMILE metodu skidanja dioptrije.

Kako se nosite s konkurencijom u industriji i održavate korak s novim tehnologijama i metodama liječenja?

Smatram da u Hrvatskoj vlada jedan fair play i pozitivna zdrava konkurencija što se tiče svijeta oftalmologije. Mislim da jedni od drugih možemo puno naučiti i da svi skupa „guramo“ prema naprijed privatni zdravstveni sektor. Oftalmologija je jedna od najbrže rastućih grana medicine što je samo pokazatelj da svi zajedno radimo nešto kvalitetno i dobro za naše pacijente. Što se tiče održavanja koraka s novim tehnologijama i metodama liječenja,  trudimo se kontinuirano usavršavati i sudjelovati na svim poznatim međunarodnim kongresima kao sudionici, ali i kao predavači. Medicina i tehnologija napreduju nevjerojatnom brzinom i, ako želiš pružati najbolju uslugu što je nama definitivno prioritet, moraš biti u toku s aktualnim trendovima.

Koje trendove ili inovacije u medicinskoj industriji smatrate najperspektivnijima u budućnosti?

Kao što sam već naveo, oftalmologija se neopisivo brzo mijenja, pogotovo u segmentu dijagnostike i operativnih zahvata. Težište je stavljeno na dvije stvari: što brži oporavak i individualan pristup svakom pacijentu. Pod time se misli na sve oftalmološke zahvate i tretmane nakon kojih je potreban što kraći oporavak, dan ili dva maksimalno i da za svakog pacijenta postoji rješenje koje je najbolje za njegovu problematiku.

Iz Vaše perspektive, koji su najčešći mitovi o očima i očnom zdravlju?

Često se susrećemo s dva pogrešna mišljenja. Pacijenti koji su kratkovidni uglavnom misle da će im se to ispraviti oko 45.-e godine života kad nastupi staračka dalekovidnost – što nažalost nije točno. Isto tako, relativno često se susrećemo s vjerovanjem da nošenje naočala pogoršava vid – što je apsolutno netočno! Naočale ili kontaktne leće ne oštećuju oči. Osobe koje imaju dioptriju a ne nose odgovarajuće pomagalo riskiraju dugoročno i nepovratno oštećenje vida.

Koliko su važni redoviti kontrolni pregledi?

Često razmišljanje nas Hrvata glasi – „Ne idem doktoru dok ne boli“. No s očima to ne ide baš tako! Postoje razna stanja na očima kod kojih nema apsolutno nikakvih simptoma ili kad se oni pojave, bude već prekasno za uspješno liječenje. Naši stručnjaci preporučuju razdoblje od godine do najviše dvije da se napravi kompletan oftalmološki pregled i to samo ako već nemate potvrđene, od strane oftalmologa, neke probleme s vidom. Ako je situacija suprotna, onda je svakako potrebno praćenje uputa specijalista oftalmologije koji će odrediti dinamiku dolazaka ovisno o problematici.

Tko je Damjan Žunić izvan ureda?

Kako pronalazite ravnotežu između poslovnih obveza i privatnog života?

To mi je vjerojatno najveći izazov od početka karijere, ali evo nakon 11 godina iskustva u ovom poslu i proširenja kadra Poliklinike kojem maksimalno vjerujem, imam malo veću slobodu i raspored podrediti sebi i svojim privatnim potrebama što mi daje više slobodnog vremena. Prije sam paralelno studirao, radio i po dva posla te postao roditelj. Baš zbog toga, sada jako cijenim što imam privilegiju sam sebi slagati radno vrijeme.

Koji su vaši hobiji i interesi izvan posla?

Ljubav prema sportu je i dalje tu koja se prenijela i na mog sina od osam godina pa sad zajedno uživamo u košarkaškim i nogometnim utakmicama. Također ljubav prema glazbi koja nije tu slučajno. Ima sreće pa sam naslijedio pokoji gen mog pokojnog djeda, Zvonka Špišića pa sam samouki svirač klavira, za svoj gušt.

Kako sport može pridonijeti izgradnji karakteristika poput discipline, odlučnosti i upornosti koje su važne za uspjeh u poslovnom svijetu?

Ljudi često ne znaju koliko je profesionalni sport rigorozan i koja su odricanja potrebna. Primjera radi, ja sam s 14 godina proveo cijelo ljeto u košarkaškom kampu hrvatske reprezentacije. To su bila 2-3 treninga dnevno sa strogim režimom prehrane, bez ijednog slobodnog dana sve do početka školske godine. No, košarka je timski sport iz kojeg sam ja izvukao ono najbolje – poštovanje, samodisciplinu i odgovornost prema drugima. Sport mi je u konačnici dao puno više nego što mi je uskratio.

Kako je vaše iskustvo kao bivšeg košarkaša utjecalo na vašu poslovnu karijeru i vodstvo u poliklinici?

Košarka je kao sport ostavila veliki utjecaj na mene i definitivno me oblikovala kao osobu, kako privatno tako i poslovno. Taj sportski duh, poštovanje, disciplinu i upornost primjenjujem u poslovanju Poliklinike i vođenju tima ljudi s kojima svakodnevno radim.

Imate li neke najdraže knjige ili filmove koji su utjecali na vas?

Veliki sam filmofil i volim sve žanrove koji postoje te mi je jako teško izdvojiti samo jedan. No, mogu reći da se trenutno najviše veselim novom filmu Dune 2 koji uskoro izlazi. 

Kako vidite budućnost medicine i medicinske skrbi u našem društvu?

Ljudi sve više s vremenom prepoznaju prednosti privatnog medicinskog sektora. Taj trend se u zadnjih par godina pokazao postojanim i sve više dobiva na važnosti.  Vjerujem da će rast biti još veći.

Kako biste opisali svoju viziju idealnog zdravstvenog sustava i kojim putem smatrate da trebamo ići kako bismo je postigli?

S obzirom na to da sam od početka svoje karijere samo u privatnom sektoru prokomentirat ću neka svoja predviđanja i želje za isti. Fokus i dalje treba biti pacijent. Kad je ljudima potrebna naša usluga oni su već prestrašeni, boje se za svoje zdravlje i treba im pomoć. Empatija je alat koji jako puno znači u medicini. Upravo iz tog razloga, cilj nam uvijek treba biti pružanje adekvatne medicinske pomoći uz pozitivnu emociju. Ako uz to uspijemo uspješno razvijati još bolji individualni pristup, brža i bolja rješenja za razne zdravstvene probleme pacijent se nikada neće osjećati kao da je samo broj u nekoj ustanovi. Također, potrebno je kroz razne marketinške alate osvještavati ljude koliko su preventivni pregledi vida važni i onda kada se nam se čini da je sve u redu.

Koji je najvažniji savjet koji biste dali mladim stručnjacima koji žele slijediti vaše stope?

Prva stvar je da moraju biti spremni na dugogodišnje educiranje. Zatim puno žrtvovanja slobodnog vremena ako stvarno žele dugogodišnju u uspješnu karijeru u ovoj branši. Ništa ne ide preko noći, ali trud se zaista isplati i siguran sam da će rezultati doći i da će biti ponosni na svoj uspjeh.

Koji su vaši osobni ciljevi i ambicije u budućnosti, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu?

Nije nam interes i želja postati najveća poliklinika na tržištu, nikad nismo išli u tom smjeru i vodili se samo brojkama, ali želimo raditi na kvaliteti usluge i poboljšanju postojećih poslovnih procesa. Voljeli bismo što bolje optimizirati ovo što već imamo jer smatram da imamo puno tog vrijednog. Ovo je tek naš početak, još puno genijalnih stvari možete očekivati iz Poliklinike Vukas.

Privatno – kao bivši košarkaš nikad nisam bio na NBA utakmici i to mi je neispunjena želja koju ću definitivno ostvariti sebi i svom sinu, nadam se u nekoj bližoj budućnosti.

Povezani članci

Najnovije

A/B testiranje je metodologija eksperimentiranja koja se koristi u marketingu i web razvoju kako bi se usporedili dvije varijante (A i B) istog elementa kako bi se utvrdilo koja varijanta bolje performira prema određenom cilju, kao što su stopa klikanja ili konverzija.

Freemium business model je strategija u kojoj se osnovna usluga ili proizvod nudi besplatno, ali se naplaćuju dodatne napredne značajke ili funkcionalnosti.

Adidas Originals predstavlja svoju najnoviju kampanju koja nastavlja istraživati kulturno nasljeđe brenda tako što odaje počast zajednicama koje su nosile modele Gazelle, Samba i Handball Spezial.