La Roche-Posay
Brand News

Brigu o zdravlju kože važno je razvijati  od najmlađih dana

Anthelios DERMO PEDIATRICS linija za učinkovitu zaštitu osjetljive dječje kože od sunca

Zaštita dječje kože od sunca je bitna jer je dječja koža osjetljivija i podložnija oštećenjima od UV zraka, što može dovesti do opeklina, prijevremenog starenja i povećanog rizika od raka kože kasnije u životu.

Usvajanje navika zaštite od sunca u ranom djetinjstvu pomaže očuvanju zdravlja kože i smanjenju rizika od dugoročnih zdravstvenih problema.

Renomirani brend La Roche-Posay te kultna linija Anthelios proizvoda za zaštitu kože od sunca i ove sezone su u fokusu. Osim što nudi proizvode za zaštitu kože od sunca s najvećim SPF 50+, u Anthelios liniji mogu se pronaći i proizvodi za različite tipove kože prilagođene za sve, posebno za djecu.

zaštita dječje kože

Anthelios DERMO PEDIATRICS linija

La Roche-Posay Anthelios DERMO PEDIATRICS proizvodi učinkovito štite osjetljivu dječju kožu od UVA, UVB te ultra dugih UVA zraka uz pomoć najučinkovitijeg UV filtera Mexoryl 400 i formule koja je otporna na znoj, vodu i pijesak.

Anthelios UV MUNE 400 DERMO – PEDIATRICS nova linija za djecu dolazi u obliku nevidljivog spreja za tijelo,hidratantnog mlijeka za tijelo te laganog fluida za lice kako djeca ne bi imala osjećaj težine i masnoće na tijelu, a samo apliciranje je sada lakše i ugodnije. Ovi su proizvodi također namijenjeni za osjetljivu kožu i kožu sklonu atopiji.

Prijavite se na newsletter

Zaštita osjetljive dječje kože od sunca

Usvajanje navika zaštite od sunca u ranom djetinjstvu pomaže očuvanju zdravlja kože i smanjenju rizika od dugoročnih zdravstvenih problema.

La Roche-Posay već godinama iznimno aktivno u suradnji s vodećim dermatolozima i stručnjacima upozorava na važnost zaštite kože od sunca i brizi za zdravlje, stoga je podržao svjetski priznatu doktoricu dermatologinju Tamaru Lazić Strugar, u izdanju njezine knjige dječjih priča „Kožodovštine“.

Potaknuta profesionalnim iskustvom u dermatologiji, kći poznatog hrvatskog fotografa Jadrana Lazića, objavila je serijal grafičkih novela koje kroz svoj sadržaj uče djecu o važnosti zaštite kože od sunca. Ova strip – slikovnica približava važne životne odgovornosti mladima i uči ih o brizi za vlastito zdravlje.

Serijal “Kožodovštine”

“Slučaj kreme za urlanje” prvi je nastavak vragolaste strip-pustolovine koja stavlja upravo naglasak na savjete o zaštiti kože od sunca. Razlog tome je, kako navodi autorica dermatologinja, rak kože koji je najčešća vrsta raka na svijetu, a nezaštićenost od sunca u dječjoj dobi je jedan od najvažnijih uzroka ove bolesti  kada odrastu.

Odgovorno ponašanje tijekom izlaganja kože suncu

Kao i dr. Lazić Strugar i La Roche-Posay prepoznaje važnost odgovornog ponašanja, pogotovo kada je u pitanju sunce i vrući ljetni dani. Zaštita kože od sunca na prvom je mjestu na listi najvažnijih stvari prilikom boravka na suncu, što ovaj brend i pokušava približiti svojim korisnicima.

Kada su u pitanju djeca, zaštita kože od sunca mora biti još važnija obzirom je dječja koža osjetljivija, a djeca su sama po sebi nestašna, stoga im mi moramo biti podsjetnik da se štite.

Zaštita dječje kože od sunca izuzetno je važna iz nekoliko ključnih razloga

Osjetljivost kože: Dječja koža je tanja i osjetljivija od odrasle kože, što je čini podložnijom oštećenjima od sunca. Melanin, pigment koji pruža prirodnu zaštitu od UV zraka, manje je prisutan u dječjoj koži.

Smanjenje rizika od opekotina: Djeca su sklonija dobivanju opekotina od sunca, što može uzrokovati bol, nelagodu i dugotrajna oštećenja kože. Opekotine u djetinjstvu povećavaju rizik od razvoja kožnih problema kasnije u životu.

Prevencija raka kože: Izlaganje UV zrakama tijekom djetinjstva može povećati rizik od razvoja raka kože, uključujući melanom, u kasnijem životu. Zaštita kože od rane dobi pomaže u smanjenju ovog rizika.

Sprječavanje starenja kože: Dugotrajno izlaganje suncu može uzrokovati prijevremeno starenje kože, uključujući bore i gubitak elastičnosti. Rano usvajanje navika zaštite kože pomaže u očuvanju zdravlja i mladolikog izgleda kože.

Zdravstvene navike: Učenje djece važnosti zaštite kože od sunca razvija zdrave navike koje će zadržati tijekom života. To uključuje redovitu upotrebu kreme za sunčanje, nošenje zaštitne odjeće i izbjegavanje izlaganja suncu u najjačim satima.

FOTOGRAFIJE: La Roche-Posay, Pinterest, Unsplash, Pexles.

Povezani članci

Najnovije

U galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik 12. srpnja 2024. otvorena je izložba “ZLATNA UVERTIRA” Dorin Zelenika, na kojoj su predstavljeni radovi akril na platnu.

Posljednjih godina svjetska modna scena postaje sve inkluzivnija, sve više uključujući osobe s invaliditetom u modne piste, kampanje i editorijale. Ovaj pomak prema raznolikosti pomaže razbijanju stereotipa i promovira prihvaćanje različitosti unutar industrije ljepote i mode.

Kampanja ‘Nisam rekla DA’ usmjerena je na koncept pravog pristanka kroz svjedočanstva deset osoba koje su preživjele seksualno nasilje.